Minivärlden Ljungby

På måndagen, för första gången i veckor, hade vi tid. Från en granne hade vi hört att vårt hus redan kan ses i ”Minivärlden”.

I detta lilla Museum bygger de gamla järnvägarna i miniatyr.Vi bor på Stationsgatan så…… Helheten är baserad på en samling av en läkare från Ljungby som lämnade sin samling till kommunen, vid hans död. Samlingar var så stort at man byggde ett museet runt  det.

Det var roligt att vi kan se vårt hus i mini-format, in detta lilla museet. Tillfällighet, den som byggde huset och som också höll oss informerad om hela processen, gick runt och med honom hade vi  en trevlig konversation.

Det är speciellt att se hur mycket kärlek och passion järnvägarna byggs, allt kör, här och där kan du trycka på en knapp och saker rör sig.Järnvägarna finns inte längre. Nu bygger de den här  i detta lilla Museum.

Det var också roligt att gamla möbler från stationshuset inredning, här i Lidhult, fortfarande vara där, komplett med biljett säljaren som gör sin berättelse på 3 språk.

Vårt hus är redan där, tillsammans med stationshus och det tidigare hotellet i hörnet av vår gata, resten måste fortfarande växa runt den.