Arrangemang ”Banvallsleden”

När vi för 4 år sedan flyttade in i vårt gula hus för att öppna ett B&B, visste vi ännu inte att Lidhult låg på en känd cykelväg. På grund av de många cyklister som bokat rum eller kom förbi spontant, fick vi snart reda på det.

Banvallsleden är en 25 mil lång cykeltur från Halmstad till Karlshamn, över södra Sverige, från kust till kust. Sträckan följer 70% den gamla banvallen. Leden tar dig längs två nedlagda smalspåriga tågsträckor som öppnades i slutet av 1800 och stängdes 1970. Den här resan är  unik i Sverige och ta dig längst ett stycke svensk järnvägshistoria, men också genom småländska naturen av hagar, öppna åkrar och in i de djupaste småländska skogen. Dessutom kommer du får se många sevärdheter som gamla stationer, broar etc. Vid flera platser korsar Banvallsleden den Sverigeleden och bildar olika rundturer, du kan cyklar också. Rutten är delvis asfalterad och delvis över grus.

I Lidhult bor vi på Stationsgatan bredvid gamla ”Stationshuset”, som just nu kärleksfullt restaureras till sin forna glans och sedan används som bygdegård.

Dags, tänkte vi, att erbjuda arrangemang ”Banvallsleden”. Speciellt för gäster som cyklar Banvallsleden.

Arrangemang ser ut så här:

  • En övernattning med frukost i vårt Dalarna rum;
  • Banvallspasta, middag bestående av vegetarisk pasta, sallad, efterrätt och en juice, ett glas vin eller öl;
  • En lunch för vägen  bestående av smörgås, wrap, frukt och något sött.

Under säsong kommer salladen från vår egen trädgård, liksom frukten till efterrätt.

Kostnad: 800 kr för 1 gäst på cykel och 1.100 kr för 2 gäster på cykeln.

För bokning eller för att se om det finns plats, vänligen kontakta oss. Det gör du genom att ringa +46 73-630 25 28, eller genom att skicka ett meddelande till info@mooi-gulahuset.se.

Varmt välkomna i vårt B&B Mooi Gula Huset!!!!

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.  Meer info